Dirvinė mėta

1743
Meta
Meta
Dirvinė mėta

Naudinga ir gražu – dažname kieme dabar valgomi augalai gyvuoja drauge su dekoratyviniais. O prieskonių darželis apskritai kiekvienos šeimininkės garbės reikalas. Tačiau su mėta (lot. Mentha arvensis L.) turite būti ypač atsargūs.

Negalima sakyti neauginti mėtos – panaudosite ir desertams, ir kaip vaistą, ir atsigaivinti vasarą, ir kokteilį susiplakti, ir susidžiovinti žiemai. Tikriausiai žinote ir daugiau mėtos panaudojimo būdų. Jau vien kvapas išskirtinis – pakanka praeinant užkliudyti ir kaip mat pasklinta gaivus aromatas.

Tačiau mėtą būtina apriboti – jei jai patiks auginimo sąlygos, šaknimis sukurs tokią raizgalynę, kad nustelbs kitus augalus, o išprašyti ją bus sunku. Dažniausiai naudojamas sprendimas – mėta sodinama įkasant kibirą tuščiu dugnu arba panaudojant kitą panašų indą. Pasiteisina ir dabar populiarėjančios pakeltos lysvės – mėtos šaknys nėra labai gilios, todėl tikėtina, kad ji karaliaus jūsų pasirinktoje lysvėje, tačiau į kitas neišplis. Tad mėtas auginkite, tačiau jas prilaikykite.

Dar vienas variantas – ieškokite veislinių mėtų, pasidomėkite, kad jos ne taip aktyviai plėstųsi. Ir aromatai gali būti įvairesni: su citrinų, obuolių poskoniu, ir kt.

DALINTIS

KOMENTUOTI